Editen op locatie

In november 2015 en januari 2016 werkte ik op twee verschillende locaties als ‘live editor’.  Live editen houd in dat je de montage van de film op locatie, op de dag dat het congres plaats vindt en gefilmd wordt meteen monteert. Aan het einde van de dag is de film klaar en wordt direct vertoond aan de deelnemers van het congres.

filmen en editen tijdens een congres
klik op het plaatje voor de film

Op het congres ”Risicovolle Eenlingen; wie heeft welke verantwoordelijkheid?” georganiseerd door Trifier ISI in november 2015 in De Reehorst te Ede, werkte drie ZZP-ers samen als één team. Rogier Frensdorf was de cameraman, Jan de Groen de reporter en ik de editor. De samenwerking verliep prima en aan het eind van dag rond vijf uur werd het congresverslag aan alle aanwezigen vertoond.

In januari 2016 was ik als locatie editor betrokken bij een internationale conferentie over leiderschap voor een groot internationaal bedrijf. Binnen deze conferentie organiseerde 360FOODEVENTS samen met Mediacentrum Hilversum een Masterchef XL  middag voor de deelnemers van de conferentie. Meer dan 200 internationale medewerkers kookten die middag hun eigen diner en werden beoordeeld op hun kookkunsten en leiderschap door een jury met onder andere een bekende kok. De deelnemers werden verdeeld in 5 groepen, er waren dan ook 5 teams van cameraman, reporter en editor aanwezig om 5 filmpjes te maken. Tijdens het opeten van hun zelf gekookte diner werden de films aan de medewekers vertoond op een groot scherm.

cruise terminal rotterdam

De locatie van deze middag was Rotterdam Cruise Terminal. Het editen van de filmpjes was een race tegen de klok want we konden pas beginnen met monteren na dat eerste shots van de cameramensen binnen kwamen en die konden pas filmen toen de medewerkers begonnen met het koken, rond half drie in de middag. Uiteindelijk is het alle teams gelukt om de films op tijd af te editen en konden de amateur koks zichzelf terug zien op video. Wat natuurlijk tot veel hilariteit en rivaliteit leidde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.