Bedrijfsfilm De ondernemingsraad van Amsta

Voor Amsta, een zorgaanbieder in Amsterdam, heb ik in maart 2015 een bedrijfsfilm gemaakt over de Ondernemingsraad van Amsta.
De film laat (nieuwe) medewerkers van Amsta zien wat medezeggenschap is en hoe de raad bij Amsta werkt. De film is gemaakt in samenwerking met leden uit de Ondernemingsraad.

De Ondernemingsraad van Amsta had een redactie gevormd die een wensenlijst had voor de film. Ze wilden onder andere leden van de OR geïnterviewd hebben, opnames van diverse verpleeg- en verzorgingshuizen in Amsterdam, achtergrondmuziek en een Voice Over die een aantal zaken uitlegt en de film moest voor 1 april klaar zijn. Een belangrijk punt was ook dat er geen clienten van Amsta herkenbaar in beeld zouden komen en de mensen die wel in beeld kwamen, zowel medewerkers als bezoekers toestemming zouden geven voor hun beeld in de film.

Droge stof denk je misschien maar dat vind ik juist een van de leuke puzzeltjes om een goede film voor een bedrijf maken. Er zijn altijd wel toepasselijke beelden te bedenken om de stof die verteld wordt door een voice over te ondersteunen.
De vragen voor de interviews had de redactie al bedacht. Samen hebben we er open vragen van gemaakt zodat de antwoorden op film beter zouden worden. Van Amsta kreeg ik voor elk interview een medewerker van de OR mee en de voice over die je hoort in de film is ook ingesproken door een lid van de OR van Amsta.
Op zo een manier samenwerken met een bedrijf om een filmpje te maken vind ik erg leuk en het zorgt er ook voor dat de film echt van het bedrijf wordt.

Voor de correcties en goedkeuring van de montage had ik de film op een besloten Youtube pagina gezet, zodat de redactie van de OR er makkelijk naar kon kijken en gewenste veranderingen kon doorgeven.
De bedoeling was dat de film ongeveer 5 minuten zou gaan duren maar uiteindelijk zijn dat er 7 geworden. Er was gewoon te veel te vertellen, dat paste niet in vijf minuten. Dat klinkt lang, 7 minuten voor een online video, maar je zal merken als je kijkt en het onderwerp je interesseert het niet lang aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.